Problem with software

More
3 years 7 months ago #4319 by s52sk
Replied by s52sk on topic Problem with software
There are two caracters and i becama 08 08 after converted if I convert just first one 08 to decimal i became binnary number 1000.

If helps...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 7 months ago - 3 years 7 months ago #4320 by mw0uzo
Replied by mw0uzo on topic Problem with software

There are two caracters and i becama 08 08 after converted if I convert just first one 08 to decimal i became binnary number 1000.

If helps...


Yes this helps. So we know for certain
- Comms ok, providing baud rate matches. Default for GMC500 is different to other units.
- Two characters, 16 bits are returned that contain the reading
- The actual value is something unexpected, different to the published spec.

Next:

Get ready to send <GETCPM>>, but don't send it yet.
Watch for the CPM to change on the screen.
Immediately write down the CPM and uSv/hr at that moment, then send <GETCPM>> before anything changes.
Copy the two characters, save them somewhere. Convert them to hex and please post the result here, along with the CPM and uSv/hr.
Then I can try to work out what value and encoding has been used for the number.
Last edit: 3 years 7 months ago by mw0uzo.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 7 months ago #4322 by krzech
Replied by krzech on topic Problem with software
I have GMC500+. After <GETCPM>> it return not two, but four characters. Last character is in CPM, not uSv/hr.
Results:
15CPM - 00 00 00 0F
16CPM - 00 00 00 10
17CPM - 00 00 00 11
18CPM - 00 00 00 12
19CPM - 00 00 00 13
20CPM - 00 00 00 14

I made two screenshots after one click <GETVER>> and one click <GETCPM>>: First screenshot is in ASCI mode, second is in HEX mode.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 7 months ago #4323 by meteopedara
Replied by meteopedara on topic Problem with software
Hi Daniel and Marco, I have done further tests. I installed the GMC 500 ON A THIN CLIENT T610 with Windows 7 embedded, set the com port to 57600, far from the various lan cables, wireless router and PC with a five meters usb active . Now Radlog communicates with it. Except that, unlike the GMC 300, it reads a little higher values. I am attaching photos. What could it be?
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 7 months ago - 3 years 7 months ago #4324 by s52sk
Replied by s52sk on topic Problem with software
HI this is the same thing which also sometimes happened to me. This is I think results because too many times run and exit the program.

Marco
Last edit: 3 years 7 months ago by s52sk.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 7 months ago #4325 by mw0uzo
Replied by mw0uzo on topic Problem with software

I have GMC500+. After <GETCPM>> it return not two, but four characters. Last character is in CPM, not uSv/hr.
Results:
15CPM - 00 00 00 0F
16CPM - 00 00 00 10
17CPM - 00 00 00 11
18CPM - 00 00 00 12
19CPM - 00 00 00 13
20CPM - 00 00 00 14

I made two screenshots after one click <GETVER>> and one click <GETCPM>>: First screenshot is in ASCI mode, second is in HEX mode.


Ah, thank you! Ok that clears up the difference. I'll check RadLog code next and modify to detect whether the number is 16 or 32 bit.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.198 seconds
Powered by Kunena Forum
Solar powered Raspberry Pi 4 server stats: CPU 47% Memory 13% Swap 11% CPU temp=63.3'C Uptime 4 Days